Wednesday, July 19, 2017

Apa Itu COD? Masih Ramai Lagi Yang Tak Tahu Rupanya

View Article

Apa itu COD ?


Masih ada lagi yang tak faham maksud COD .

Apa Itu COD Masih Ramai Lagi Yang Tak Tahu Rupanya


COD bermaksud " Cash On Delivery" . Maknanya PENJUAL akan berjumpa dengan PEMBELI dan barang akan diberi kan secara by hand . Tapi konsep COD disini bermaksud " SELF PICKUP".

PENJUAL yang akan tentukan lokasi dan masa untuk jumpa . Bukan PEMBELI .

Kalau PEMBELI yang tentukan tempat contohnya mintak PENJUAL datang ke rumah . PENJUAL ada hak untuk mintak charge kos transport pada PEMBELI .

Sebab apa ? Sebab korang nak pergi beli ikan kat pasar pun, korang pergi pasar . Bukan pasar pergi kat korang .

Selalu dah dengar cerita customer minta hantar barang sampai ke rumah , tapi bila dah hantarkan siap mintak discount lagi . Minyak kereta tu bukan murah . Tenaga lagi . Masa lagi..

Kesian dengan PENJUAL .

Take note 👆👆👆

Harga Minyak tiap2 minggu naik dik non oiii😂

Lagu Despacito Dihentikan dan Dilarang Oleh RTM

View Article
RTM dilarang siar 'Despacito'. Radio Televisyen Malaysia (RTM) memberhentikan serta merta daripada menyiarkan lagu hit Despacito di semua stesen radio dan saluran televisyen miliknya.

Menurut Menteri Komunikasi dan Multimedia, Datuk Seri Salleh Said Keruak, lagu itu dinilai semula oleh panel penilai RTM selepas menerima aduan awam dan mengambil keputusan untuk menarik balik kelulusan.

Sebelum ini terdapat pihak yang meminta agar penyiaran lagu itu dihentikan kerana liriknya berunsur lucah.

Ini kerana lagu dendangan Luis Fonsi dan Daddy Yankee itu membawa maksud yang berunsurkan lucah.

Lagu Despacito Dihentikan dan Dilarang Oleh RTM


Menerusi satu kenyataan media, Pengerusi Keseniaan dan Kebudayaannya, Atriza Umar berkata, ia secara tidak langsung menyebarkan budaya yang tidak sihat dalam kalangan anak muda yang menggilai lagu tersebut biarpun tidak memahaminya secara keseluruhan.

"Saya kesal kerana lagu-lagu yang bermasalah seperti ini yang tidak ditapis penyiarannya  oleh kementerian yang bertanggungjawab.

"Justeru saya menyeru supaya lagu berkenaan dan juga lagu-lagu lain yang mengandungi maksud yang lucah, ganas dan sebagainya yang tidak sesuai dengan budaya Timur dan Islam dihentikan segera," katanya.

Atriza menyeru agar Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia untuk bertegas dalam isu ini yang dianggap boleh mempengaruhi moral dan gaya berhibur masyarakat dalam negara ini.

Sementara itu, inisiatif sebilangan artis tempatan yang menyanyikan semula lagu berkenaan dengan lirik yang diubah menjadi lebih sopan, turut dipuji.

"Semoga penggiat seni tanah air boleh mengembleng tenaga untuk menyediakan hiburan yang lebih baik dan bermoral serta mempunyai nilai komersial yang tinggi.

"Kita menghormati hak berhibur tetapi garis panduan yang lebih jelas perlu wujud supaya hiburan itu tidak merosakkan tetapi menjadikan manusia menjadi lebih baik," katanya.

Despacito baru sahaja diangkat sebagai lagu dengan penstriman paling banyak dalam sejarah, dengan 4.6 bilion penstriman hanya dalam masa enam bulan selepas diterbitkan.

Tuesday, July 18, 2017

Jenis Minyak Wangi Mengikut Kategari Khas Untuk Wanita

View Article
Ramai tertanya-tanya perfume mana yang best, ada yg nak bau floral, ada yang nak fruity, ada yang nak sweet la, ada yang nak fresh dan macam2x lagi la..

So ini adalah jenis perfume khas untuk perempuan senang nak mencari perfume yang sesuai terutama kalau anda nak berniaga perfume..ini kena tahu..


Jenis Minyak Wangi Mengikut Kategari Khas Untuk Wanita

Senarai Jenis Perfume Untuk Perempuan


Perfume yang lembut
1. Victoria Secret Bombshell
2. Salvatore Ferragamo Icanto Shine
3. Versace Bright Crystale
4. Dior Addict 2
5. Ralph Lauren Romance

Perfume Yang Manis
1. Escada Cherry In The Air
2. Lancome Hypnose
3. Lancome Tresor Midnight Rose
4. Lolita Lempicka
5. Aquolina Pink Sugar

Perfume Yang Buat orang rasa lapar..
1. Vanilla by Body Shop
2. Strawberry by Body shop
3. DewBerry by BodyShop

Perfume Bau strong
1. Gucci Flora
2. Paco Rabbane Lady Million
3. Britney Midnight Fantasy
4. Katy Perry Killer Queen
5. Viktor & Rolf FlowerBomb

Perfume Yang Fresh
1. DkNY Apple Be Delicious
2. DKNY Fresh Blossom
3. Prada Candy Florale
4. Guess By Guess
5. Britney Fantasy

Perfume Bau Rose
1. Bvlgari  Rose Essential
2. Valentino Rock Rose
3. Celine Dion Sensational

Perfume Bau Floral
1. Daisy Marc Jacobs
2. Juicy Couture by Viva La Juicy La Fleur
3. Chloe by Chloe
4. Flower by Kenzo
5. Gucci Flora

Perfume Bau Fruity
1. Escada Taj Sunset
2. Avril Lavigne Forbidden Rose (sweet)
3. Annick Goultal Petite Cherrie (sweet)
4. Escada Moon Sparkle
5. Bvlgari Omnia Paraiba (Tropikal)

amacam? ada banyak jenis perfume ni kan.. hehe.. pening plak nak pilih.. semua wangi-wangi...

Untuk jenis perfume lelaki pula akan kita post next time. :D

HARGA ASAL
RM50 Sebotol (35ml)

HARGA PROMOSI RAYA!
RM35.00 Sebotol (35ml)

====

CARA PEMBELIAN

Sebarang tempahan boleh dilakukan melalui WHATSAPP:

SMS/Whatsapp/Telegram: 016-7121795

Saya akan berikan no akaun dan anda hendaklah menunjukkan bukti pembayaran dengan memberikan Tarikh dan masa pembayaran dibuat. Pembayaran dibuat melalui Maybank dan CIMB sahaja.

Saya akan cuba menjawab persoalan anda dengan secepat yang mungkin.

Lagu Despacito Versi Muzik India Klasik Yang Sangat Awesome!

View Article
Despacito siapa yang tak kenal lagu ini yang menjadi kegilaan orang ramai seluruh negara. Satu dunia tahu sampaikan Justin Bieber sendiri datang kat penyanyi asal ini nak buat remix untuk lagu ini.. Bila dah bergabung lagilah meletop la jawabnya..

Memang dah awesome... lagilah famous lagu ini,.. Views sahaja dari penyanyi asal dah mencecah 4 billion kalau tak silap.. kalah video justin bieber dulu baby.

Dan satu dunia mulalah buat cover lagu despacito termasuklah Malaysia sendiri yang viewsnya juga sudah mencecah jutaan views.. 

Dalam banyak-banyak cover muzik yang awesome ialah dari video ini dalam versi muzik klasik India.. Memang sangat awesome.. Cuba korang pula sendiri dengar.

Alat muzik juga yang digunakan memang klasik dan digabungkan dengan muzik yang digubah melalui Ipad.

Lagu Despacito Versi Muzik India Klasik Yang Sangat Awesome!





Lagu Terbaru Datuk Seri Vida I Am Me

View Article
Lagu terbaru dari Datuk Seri Vida nampaknya menjadi realiti dan bukannya omong kosong. Kita pun dah tahu kan sebelum ni Datuk ada pasang hajat nak jadi Penyanyi dan kini hajatnya tercapai dan lagunya kini menjadi viral dan bualan orang ramai terutamanya di Malaysia sendiri..

Kritikan demi kritikan yang dilemparkan terhadap  Datuk Seri vida dan tak kurang juga yang memberi reaksi positif dengan lagu baru I Am Me walaupun lagunya kedengaran seakan-akan PPAP yang dinyanyikan oleh penyanyi Jepun..

Ini adalah lirik lagu Datuk Seri Vida - I Am Me

Lagu Terbaru Datuk Seri Vida I Am Me



I Am Me
I Want
I Want You
I Want
I Want You

I Am Fun
I Am Pretty
I Am Beautiful
I’m A Queen

I’m Inspire
Your Desire
I’m A Diva
Living La Vida

Come To Me
Sayang Sayang Sayang
Say With Me
Sayang Sayang Sayang

Come To Me
Sayang Sayang Sayang
Say With Me
Sayang Sayang Sayang

I Am Me
I Am Me
I Am Me

I Am Fun
I Am Pretty
I Am Beautiful
I’m A Queen

I’m Inspire
Your Desire
I’m A Diva
Living La Vida

Come To Me
Sayang Sayang Sayang
Say With Me
Sayang Sayang Sayang

Come To Me
Sayang Sayang Sayang
Say With Me
Sayang Sayang Sayang

I Am Me
I Am Me
I Am Me

I Want
I Want You
I Want
I Want You

I Am Me
I Am Me
I Am Me

I Am Me
I Am Me
I Am Me

Thursday, June 8, 2017

Shah Rukh Khan Mengamuk Kena Prank

View Article
"Ini semua mengarut! Aku dibawa ke sini dari India semata-mata untuk buat perkara ini?" jerit Shah Rukh (kanan).

INI bukan lakonan! Tetapi Raja Bollywood, Shah Rukh Khan betul-betul bengang dan marah ketika di'prank' sebuah program.

Aksi pelakon itu dirakam dalam sepotong video yang sedang viral di India dan negara Timur Tengah untuk sebuah rancangan 'prank' yang dihoskan oleh pelawak Mesir, Ramez Galal di padang pasir Dubai.

Shah Rukh Khan Mengamuk Kena Prank

Shah Rukh bersama beberapa kru dibawa menaiki sebuah kenderaan pacuan empat roda yang tiba-tiba tenggelam di kawasan pasir jerlus.

Dua daripada kru itu lemas dan tinggal Shah Rukh bersama seorang wanita yang cuba menyelamatkan diri masing-masing sambil berteriak meminta tolong.

Kemudian, mereka didatangi oleh seekor biawak komodo gergasi yang sebenarnya cuma kostum dipakai pengacara televisyen tersebut.

Ketika identiti itu didedahkan, Shah Rukh ternyata berang dan sejurus diselamatkan, pelakon filem "Kuch Kuch Hota Hai" itu hampir menumbuk wajah pengacara terbabit.

"Ini semua mengarut! Aku dibawa ke sini dari India semata-mata untuk buat perkara ini?" jerit Shah Rukh.

Ramez kemudiannya tidak putus-putus meminta maaf daripada Shah Rukh sambil menyanyikan lagu Marjani Marjani (filem Billu).

Bagaimanapun, menurut pengurus Shah Rukh, Pooja Dadlani, pelakon itu dibayar AS$400,000 (RM1.7 juta) untuk melakonkan aksi marah itu.

Selain Shah Rukh, Paris Hilton pernah menjadi mangsa 'prank' rancangan tersebut dalam situasi pesawat hampir terhempas.

Blogged.my