Sunday, May 21, 2017

Shopping Tak Sampai Satu Troli Kena Bayar RM808.60??

Baru2x ini ada yang berkongsi berkenaan dengan pengalamannya yang kena bayar RM800 lebih padahal beli barang tak sampai satu troli... Sape yang tak terperanjat bila kena bayar dengan harga nak cecah RM 1k juga tu...

Shopping Tak Sampai Satu Troli Kena Bayar RM808.60??


First time shopping kt Giant brg xsampai satu troli..nilai RM808.60.. hny beli brg dapur kecik2...xde benda yg besar.. bajet plg mahal rm450..sekali kena byr rm808++ tercengang mak oiii...

pastu tny adik cashier tu..eh btul ke awk kira ni dik..sampai rm800++.. dia jwb apa tau.."BUKAN SAYA KIRA KAK.. MESIN KIRA"
dgn muka kerek nya..

amboi blh tahan budak ni dalam hati ni aku! kalau aku check satgi, hg salah kira mmg mkn xabih hang! rude sungguh!

tp adik ada mata, otak! sambil scan bar cod tu..mata adik pon liar2 ke komputer yg tertera jumlah RM tu.. sama tak dgn brg yg di scan..kalau dh beza smpai RM400..nmpk tak logik..STOP TERUS! pgl la sapa2 yg senior n so on! tu pon nk ajaq ka!

ok xpe dik..

aku bg je kad debit utk swap.. wlpun ketaq rasa seram sejuk hangin ja nih! aku sabaq lg..pastu bdk cashier tu rasa bersalah gamaknya..dia pon terkejut wlpun ayat td sgt slumber & kurang ajar.. dia trus bgtau.."akk klu salah akk pegi customer service counter..nnt depa check blk.."(CSC)

aku terus blah..benti tepi tgk resit trus nampak..PETAI PAPAN RM400.36..tudia😱😱 padahal AKU TAK BELI APA JENIS PETAI pon..

mai kot mana dia scan petai!!! nmpk sgt bar cod main tampal ja..

aku p CSC...depa check2 mmg salah! 

Depa kata akn refund tp amik masa 1-2 minggu ke dalam acc aku sbb aku byr guna debit card..hala nk cekau mana cash rm800..aku bwk pon rm500 ja..

Bygkan kalau duit tu yg guna utk belanja puasa..atau apa2 emergancy..tp perabih byq kt giant.. cmna? sbb dia refund blk amik masa katanya..coz pakai debit card..

kalau kita ada duit xpa..klu org yg btul2 bajet..perlu duit tu utk blnja..cmna?? senang byk depa ni..rm400 tu byk la! bukan rm4!

td masa sy di CSC ada sorg kakak ni.. dia tny anyss kenapa..anyss pon cita..dia terbeliak mata terkejut dgn beza rm400..sedangkan dia salah rm5 ja dia geram...bygkan lah.. bygkan....dia punya salah sbb harga di rak rm8.90..p byr rm13.90..dia p tuntut dpt blk cash sbb dia byq cash..

aku jgk kena tgu lama sbb tgu bos la..kerani la apa la...

HATI2 semua..tambah2 masa promosi..harga kat rak lain...bila scan kt kaunter nk byr lain..lain kali kalau rasa pelik dan lari dr bajet yg kita jangka.. check balik... dlu selalu tgk yg org.. penah dh viral
jgk kan kes giant ni...

arini diri sendiri kena.. beza RM400.36😰hny kerana PETAI PAPAN yg TIDAK DIBELI.. cmna boleh scan masuk petai PETAI PAPAN TUH! 😤😤

Shopping Tak Sampai Satu Troli Kena Bayar RM808.60??

Shopping Tak Sampai Satu Troli Kena Bayar RM808.60??

Shopping Tak Sampai Satu Troli Kena Bayar RM808.60??

Kredit dari Anyss

So lepas ni korang yang nak pergi shopping make sure sebelum keluar tengok resit dengan teliti.

Artikel Terkait

Blogged.my